Vlinder

Video afspelen

“VLIEG VLINDER, LAAT ME VRIJ. VOORBIJ DE WOORDEN, OMARM JE MIJ. ALS EEN FENIKS, LAAT  HET ZIJN. IN HET LICHT MAG JIJ. IN HET LICHT KUN JE ZIJN. DUS VLIEG MAAR VLINDER. VOEL JE VRIJ.”

– LYRICS VAN VLINDER

Martine Fleming-Vlinder-artwork final_low res

Vlinder is het 11e eigen nummer van de Nederlandse Singer Songwriter Martine Fleming. Na 9 Engelstalige songs bracht de singer songwriter in december 2011 haar eerste Nederlandstalige nummer Alles Komt Goed uit. Vlinder is het tweede Nederlandse nummer dat Martine uitbrengt.

Het nummer Vlinder is net als het vorige nummer Alles Komt Goed tot stand gekomen in een schrijfsessie samen met pianist Ton Snijders. Het doel was weer om in 1 dag een nummer te schrijven, dus in de ochtend beginnen met een ‘leeg blaadje’ en toewerken naar een complete song aan het eind van de dag.

Het Nederlandse nummer Vlinder is geschreven op 6 mei 2022 en uitgekomen op 25 november 2022. Het nummer is een ballad, maar kan ook wel aangemerkt worden als kleinkunst muziek.

te downloaden/luisteren via

credits

Music & lyrics: Martine Fleming & Ton Snijders
Recorded in Teclats Studio
Producer: Ton Snijders
Vocals: Martine Fleming
Piano: Ton Snijders
Saxofoon: Leo Janssen
Videograaf: Ron Lach
Montage videoclip: Martine Fleming
Foto artwork: Froukje Sanberg
Design artwork: Martine Fleming
Promotie: Geert Hakze
Release: 25 november 2022

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.